Начална страница Квантова Медицина Процедури Призове Референции Контакти
инж. Харутюн Аракел Бохосян
Skype: hari.bohosyan hari.bohosyan
Tel: +359 888 472 369 +359 888 472 369
 
 

Квантова медицина

Минало - настояще

Квантовата медицина е медицината на третото хилядолетие. И макар че е позната от няколко хиляди години на Изток - в Тибет, Индия и Китай, тя все още не е намерила широко приложение в съвременния свят.

Древните източни народи са натрупали огромен опит за философията на здравето, изкуството да бъдеш здрав, науката и изкуството да лекуваш с многобройни лечебни практики, които са насочени към човека като цяла съвкупност от физика, психика и дух. Тези древни знания стават достояние на човечеството през последните няколко десетилетия - както се казва „Всяко ново е добре известно старо”. За съжаление съвременната традиционна медицина не е склонна да ползва този ценен опит, а се локализира върху поставянето на определени диагнози и впрягане на химическата индустрия в лицето на лекарствените мултинационални компании в производството на химически синтезирани лекарствени субстанции.

Както знаем лекарствата не лекуват,а само премахват симптоматиката и при спиране на приема проблемът се проявява с още по голяма сила. Целта им е не да се излекува трайно човекът, а да стане зависим. Нещата обаче стават все по-сложни и трудни, тъй като с времето приемът на тези химикали обременява жизнено важни органи като Черен дроб, Далак, Бъбреци, Нервна система и други.

РЕЗУЛТАТЪТ - цялостно информационно и биохимично отравяне на организма, с което той не може да се справи сам и оттам – спадане на целия и без това оскъден ресурс.

Представете си какво се получава при положение че на човек, имащ няколко заболявания, се предпише „коктейл” от лекарства. Тоталното замърсяване на кръвта с химически субстанции плюс собствените натрупани с времето интоксикации предизвиква объркване на Ендокринната система, останалите системи и особено мозъка.

Съвременната медицина, датираща от 100-120 год. след развитието на химическата промишленост, не може да разбере, че незачитането на основни постулати и философии по отношение на здравето води до пагубни за човечеството последствия.Такова механично и първично отношение към проблемите на пациентите не е в унисон със свръхбързото развитие на науката и техниката, особено през последните 20год.. Подходът, който се прилага в световен мащаб в повечето държави по света / използвайки западната медицина и практиката на Световната здравна организация-СЗО /, не се е придвижил напред през последните десетилетия , а за качествен скок не може и да се говори.

Повърхностното разбиране за структурата на човешката природа, изразявано в изследване на физическото тяло без невидимите ефирни структури / 7вида, 7чакри, 14-енергийни меридиана и т.н./, изначално говори меко казано за посредственост. Оперативната намеса – т.е. да се отстраняват органи без това да е задължително необходимо, а не да се лекуват, плюс практиката да се възстановяват с лекарствена терапия с химикали, които се предписват на всеки по един и същи начин като предварително се знае, че ефекта ще е временен или никакъв, е явен геноцид срещу болните и мутирането на генофон. Така благодарение на тази порочна практика и наложеният от лекарствените компании монопол над здравето не само че не се постига трайно излекуване, а напротив - човечеството става все по болно, беззащитно, уплашено и нещастно. Тук е редно да споменем и некомпетентното и дори престъпно отношение на не малко спасители – бизнесмени в бели престилки, които със своите действия или бездействия са причинили смърт или в по-добрия случай – физическо или психическо осакатяване за цял живот като с това обричат индивида на мизерия и нищета вследствие инвалидността, която му е нанесена.

Днес медицината е превърната в печеливш и доходен бизнес, базиран върху СТРАХА за сметка само и единствено на човека. Плащаме за здраве докато сме здрави във вид на здравни вноски, а в замяна на това държавата трябва да ни осигури адекватно и качествено лечение когато се разболеем.Това обаче никога не се случва, защото парите никога не стигат. Защо ли ? Защото системата е създадена така, че да може лесно и безнаказано да се “източват” средства и то законно. Прийомите са много и лесни - например водените на отчет и лечение починали пациенти и др.

За да върви и да се развива бизнесът със здравето обаче трябва да има клиенти, т.е. пациенти. Ако има болни – добре, ако не - ще се разболеят. Имунизации, ваксинации и лекарства в т.ч. антибиотици се дават на човека още от бебе. Те от своя страна убиват полезната чревна флора – това е достатъчно за да станем постоянни клиенти на производителите на лекарства. До същото водят и ГМО-продуктите, Е-тата в храните, гледаните с химикали,хормони и лекарства животни, отровената вода и земя, пълните с нитрати плодове и зеленчуци и т.н. Страната ни е единствената в Европейския съюз, в която липсва закон за храните. Доказателство за това е например използването на Аспартам - изкуствен посладител на Монсанто – САЩ, който е с доказано вредни последствия за организма, а именно - разрушава така наречената миелинова обвивка на неврона на мозъчната клетка.Това дава силно отражение върху интелектуалните способности на младежите, които са основните консуматори на безалкохолни напитки. Не на последно място е информационния смог от медии бълващи неистини, полуистини и лъжи, обслужващи нечии интереси, представени от едни и същи бездарни журналисти – разбира се възмездно, а също и реалити-шоута с / меко казано / пошъл характер, удряйки върху най-чувствителната част от обществото - младежта. Резултатите от всичко това са налице - примери могат да се намерят всеки ден.

Но да се върнем при медиците. Може ли хора в трудоспособна възраст да си отиват от този свят от инсулт, инфаркт, злокачествени заболявания и всякакви други болести като възрастовият праг непрекъснато се снижава ? И в тази създала се ситуация лекарите са само един пасивен наблюдател, регистратор и най–вече дистрибутор във веригата на разпределение на паричните потоци от лекарства, операции, манипулации..., описани и узаконени в т.н. клинични пътеки. Къде е Хипократовата клетва? Статистиката / доколкото е обективна, защото и тя е в комбина със социума / сочи за няколко хиляди починали от лекарски грешки, небрежност и престъпна безотговорност. А наказани и осъдени няма. Няма, защото всеки един участник в тази структура е своего рода съучастник и ценен обучен кадър за лекарствените компании и местните структури за прокарване на интереси и влияния. А тези лекарствени компании управляват парични ресурси, близки до военните разходи или наркобизнеса. Те могат да купят всеки и всичко - правителства, министри, съдии, прокурори и пр.

Така или иначе времето тече - трупа се негатив, позитивите са доста скромни, а това създава лоша карма на медиците. Казано е - ”Каквото посееш, това ще пожънеш”. Но лошото е, че всичко се прави осъзнато с презумпция за правота. Дали е правилно да се трови бебе с антибиотици за щяло и нещяло, да се премахват органи с лекота без да се лекуват при положение че Бог ги е поставил в човешкото тяло с определена цел и никой няма право да травмира организма с операция? Такива действия се предприемат само в краен случай. Затова не се учудвайте, че живеем по–малко.

Хората трябва да се оставят да изповядват свободната си воля при кого и как да се лекуват, защото иначе се нарушават основни права и свободи гарантирани от конституцията. Държавата само трябва да създаде правилата и законовата база както това е направено в другите страни от Европейския съюз.

И тук е мястото да се запитаме защо все още законът не е факт?

 

Новини

Лечение с УВ льчи

 


КВАНТОВО ВЪЗДЕЙСТВИЕ С УЛТРАВИОЛЕТОВА СВЕТЛИНА

ЗАПРОФИЛАКТИКА И ЛЕЧИНИЕ НАШИРОК КРЪГ ЗАБОЛЯВАНИЯ
С ВИСОКА СТЕПЕН НА УСПЕВАЕМОСТ ВКЛЮЧИТЕЛНО И РАКОВИ

 


*ХОЛИСТИЧЕН  ПОДХОД*

GREEN FLASH

Слънцето е важен фактор за живота на планетата Земя.То влияе върху хората,животните и растенията.Благодарение на живителната сила на

слънчевата светлина, се осъществяват процесите на фотосинтеза в която участва незначителна част от нейния спектър.Енергията на слънцето до-

стига повърхността на земята съдържаща спектър от светлинни лъчи,

отличаващи се с различна дължина на вълната:

*ИНФРАЧЕРВЕНИ                                -780-1100нм.

*ВИДИМИ/ЦВЕТОВЕТЕ/                    -380-78нм.

*УЛТРАВИОЛЕТОВИ                          -200-380нм.

Имайки впредвид особеностите на УВ-диаапазона те се делят на 3 спек-трални области:

УВ-А         320-380нм.

УВ-В          280-320нм.

УВ-С         200-280нм.

Излъчването на УВ-А е слабоактивна,но влияние благотворно на протичане

то на жизнените процеси на живите организми.УВ-В е по-активен от УВ-А

и може да активира разтежни процеси и да подобри качеството и продуктивността на растенията.УВ-С е най-активен от другите и в зависимост и дозата на излъчване може да предизвикат резки процеси в живите организми.Но УВ-С по-долу от 293нм. Напълно се поглъщат от слоя атмосферен озон,водни пари и други частици и не достига до повърхността на земята.УВ-С по-високо от 294нм. Достигащи до земята е не повече от 5%. Макар и 5% този процес се наблюдава с пълната си сила

при един „феноменален“ ефект на слънцето при залез за 15 секунди и при изгрев за около 5 секунди, наречен и популярен като „GREEN FLASH“.

Този ефект има огромно въздействие върху живите организми.Недостига

на УВ-С предизвиква на нарушаване обмяната на веществата,ослабване защитните сили на организма и възникват предпоставки за различни заболявания.Затова този диапазон се нарича“дезинфекционен“т.к. при-тежава бактерицидно действие.

МАЛКО ИСТОРИЯ

Ултравиолетовата светлина е открита през 1801г. от Johann Ritter.

За баща  на приложението на УВ-С за медицински цели се смята Новеловия лауреат Niels Finsen.През 1890г. прилага УВ-С за лечение на

ожни заболявания.Някой от тях с успеваемост 92%.През 1922г.Kurt

Naswitis използва директно УВ-С за облъчване на кръвта.Emmet Knott

започва 1 година по-късно експериментално лечение на инфекции при кучета.През 40-те и 50-те години на 20 век се прилага от редица лекари

за множество бактерицидни и вирусни инфекции включително и остър хроничен хепатит,полиомиелит,енцефалит,токсемия,ревматоиден артрит и др.С УВ-С облъчване на кръвта се работи активно в Русия,САЩ,Германия

и Чехия.През 1980г.  създават апарат за УВОК-„ИЗОЛДА“комбинирано с

нискочестотно лазерно облъчване /червен лазер/,което навлиза широко

в практиката след 1990г..През 1996г сп.Int J.Biosocial Med. Research

dr.Robert Roven от САЩ представя обширен исторически обзор за медицинското приложения за УВОК, механизмите на въздействие и необходимостта от разширени проучванията в тази преспективна област.

В САЩ през 1976г. FDA одобрява Ултравиолетовото облъчване за лечение.

По настощем в САЩ повече от 20 водещи клиники прилагат тази технология.

В Русия през 1985г. други учени начело с дмн. Проф.Неумивакин който се занимава 35г със здравето на руските космонавти разработват апарат „ХЕЛИОС“ за облъчване с УВ на биологични течности/кръв,плазма,лимфа

ода,мляко и др./.Комплексността на ефектите които получават при УВОК

се потвърждават на болни в Авганистан от вирусен хепатит,хепатит,сепсис, гангрени, травматичен шок и др.

През 30-те години на 20-ти век във Франция друг учен радиестезист проф.Енел създава генератор за УВ-С който пресъздава ефекта на Green

Flash-при залез слънце,за възтановяване от тежки дегенеративни заболявания и РАК с голям процент успеваемост.Впечатлени от резултатите властите му забраняват да работи,и разработката влиза в забрава.Междувременно тази лечебна вибрация се забелязва и под куполите на Християнските храмове и в „кралската крипта“ на Хеопсовата пирамида където се съхраняват мумиите на фараоните.

 

Резервните възможности на организма са огромни,само че ние не умеем да се възползваме от тях,не ги подлагаме на постоянна тренировка за да бъдат винаги в бойна готовност.

Апарата който съм разработил и използвам от 15г. в лечителската си практика генерира постоянен сноп от УВ-С , който се използва за цялостно

възтановяване на жизнените функции на организма.Подобряването на всички биохимични и енергетични процеси подпомага организма сам

да започне да се справя с патологичните процеси в него.Ето защо УВ-С

излъчването от генератора GREEN FLASH е практически ефикасен при всякакви заболявания.Фактически квантовата терапия с УВ светлина не е

средство за лекуване на конкретно заболяване.То физиологично стимулира главните жизнени функции, подобрява метаболитните процеси,

повишава енергетичното ниво на естествените механизми на регулация и

защита.С помощта на тази терапия организма започва да работи в онзи режим,който е заложен в нея от Природата.Като добавка към метода трябва да се приложат мероприятия с цел детоксикация на организма с

хранителни добавки,диети пиене на достатъчно количество чиста вода,достатъчно движение и т.н..

Всяко заболяване се свежда до имунодефицит,предизвикан от некачествена храна,неправилно комбиниране на храните,недостатъчно

Пиене на вода,стрес-който предизвиква нарушения в ендокринната система и нарушение на обмяната на веществата и др.

Едно от главните достойнства на УВ –метода е че се образува озон който се

разлага бързо и се превръща в атомарен кислород.Този атомарен кислород е от изключителна важност. А защо?Вследствие нарушаване работата на т.н. „ЧАКРИ“/ефирните тела/ на жлезите с вътрешна секреция

които излъчват ензими и хормони-започва нарушаване обмяната на веществата.От това храната не се разгражда и резорбира в хръвта и започват за се трупат т.н. интоксикации във вътрешните органи и с-ми.

най-галемия замърсител на кръвта е стомашно-чревния тракт в който стоят неща отдавна и гният.Тези токсини в дебелите и тънките черва,стомаха,

12-то пръсното черво и т.н.отравят тотално кръвта ни.Те създават силно киселинна среда.Нормалното рН трябва да бъде 7,45 и нагоре.Тези токсини са и в другите органи като –бели дробове, черен др..свързани

По двойки които си влияят взаимно по т.н. Пентаграм У-син.Достигайки

една гранична стойност тези интоксикации в съответния орган –мутира

променя се ДНК-то и се заражда  раковата клетка-това се нарича преканцероза.Тези клетки са много активни ,живеят в анаеробна среда

/т.е. с малко кислород/ и така започват да се разпостраняват и в други органи като се развиват метастази.ЕТО ТУКА Е ВАЖЕН АТОМАРНИЯ КИС-

ЛОРОД,като неутрализира процеса в „лошите“ клетки , спира разпостранението им и същевременно засилва ресурса на здравите клетки.Така кръвта и лимфната с-ма започва да носи атомарния кислород

И да циркулира и дастига до всички клетки на организма.

СЛЕД 15 ГОДИШНА ПРАКТИКА СЕ ЗАБЕЛЯЗВАТ СЛЕДНИТЕ ПО-ВАЖНИ

ЕФЕКТИ:

Биофизичен,биохимичен,хематологичен,метаболитен,имунен и др.

*инактивация на токсините

*унищожаване на бактериални фактори

*увеличаване кислорода в кръвта

*подобряване циркулацията на кръвта

*намаляване тромбоцитите

*увеличаване червените кр. Телца и хемоглобина

*увеличаване на еритроцитите и Т-лимфоцитите

*покачване на рН-то на кръвта

*намаляване на лошия холестерол

*дезактивация на раковите клетки

*увеличаване активността на здравите клетки


УВ-С МОЖЕ ДА СЕ ИЗПОЛЗВА ЗА СЛЕДНИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ:

*алергии

*хронична умора

*рак,СПИН

*автоимунни заболявания

*акне ,екзема,псориазис

*мигрена,множествена склероза,сенилна деменция,инсулт

*бронхиална астма

*съдови-ИБС,атеросклероза

*отравяня-с газове,алкохол,наркотици

*вирусни,херпес- симплекс,херпес-зостер,вирусен хепатит

*в генекологията

*хроничен хепатит-А,В,С,язвена болест-H.Pillori

*диабет

 

София-25.01.2013г.                                „ХАРИЕТ МБ“ЕООД

WWW.QWANT-HARIET.COM

ТЕЛ.0789/202903;0879/2268703

 

Инж.Хари Бохосян/*************/

 

 
Архивни статии

 

Прочетете още...
 
Цени

Ц Е Н И

Прочетете още...
 

Потребители на линия

В момента има 1 посетител в сайта
 
 
© 2015 Hariet Квантова Медицина Лечебно-възстановителен план. Български превод: 2009 BULTRANS.
Джумла! е свободен CMS софтуер, лицензиран при условията на GNU/GPL.
Hariet Квантова Медицина Лечебно-възстановителен план | Квантова медицина | Призове | Процедури | Референции | Контакти